Este postul Paștelui și ai rămas fără inspirație? Ți-am pregătit niște sugestii de mâncăruri sănătoase. Pentru a-ți asigura necesarul zilnic de principii nutritive combină leguminoase cu cereale sau semințe.

  1. Mic dejun – Salată de morcovi cu nuci
  • 1 morcov
  • ½ măr
  • ¼ țelină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 pumn de nuci

Se răzălesc legumele și mărul.
Se stoarce de zeamă mărul. Nu se folosește.
Se stropesc cu zeama de lămâie.
Se amestecă cu nucile.

  1.  Prânz – Spanac cu năut
  • 250g spanac
  • 100g năut
  • 50g tofu
  • 100 ml sos de roșii
  • 1 lingură semințe de pin
  • Sare de mare

Se fierbe năutul timp de 90 de minute.
Se spală spanacul.
Se pune la opărit 5 minute și apoi se strecoară.
Se taie brânza cuburi.
Se amestecă spanacul cu sosul de roșii, năutul, tofu și semințele de pin.
Se presară sare după gust.

  1. Cină – Salată de legume cu tofu
  • ½ salată verde
  • 1 pumn rucola
  • 5 roșii cherry
  • 1 castravete
  • 6 măsline
  • ½  avocado
  • 50g tofu
  • 1 lingură semințe de dovleac
  • 1 linguriță ulei de măsline extra-virgin presat la rece
  • 1 pumn crutoane de pâine prăjită integrală

Se spală legumele.
Se taie în bucății medii.
Se prăjește o felie de pâine.
Se amestecă toate legumele și se adaugă brânza feta, semințele de dovleac, uleiul de măsline și crutoanele.

  1. Desert – Rafaello de post
  • 50g curmale
  • 100g nucă de cocos răzălită
  • 50g ulei de cocos

Se lasă curmalele într-un pahar cu apă 15 minute.
Se amestecă cu uleiul de cocos și nuca de cocos.
Se formează bile de mărime mijlocie.
Se lasă la rece.

Poftă bună!