
Este postul Paștelui și ai rămas fără inspirație? Ți-am pregătit niște sugestii de mâncăruri sănătoase. Pentru a-ți asigura necesarul zilnic de principii nutritive combină leguminoase cu cereale sau semințe.
- Mic dejun – Salată de morcovi cu nuci
- 1 morcov
- ½ măr
- ¼ țelină
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 pumn de nuci
Se răzălesc legumele și mărul.
Se stoarce de zeamă mărul. Nu se folosește.
Se stropesc cu zeama de lămâie.
Se amestecă cu nucile.
- Prânz – Spanac cu năut
- 250g spanac
- 100g năut
- 50g tofu
- 100 ml sos de roșii
- 1 lingură semințe de pin
- Sare de mare
Se fierbe năutul timp de 90 de minute.
Se spală spanacul.
Se pune la opărit 5 minute și apoi se strecoară.
Se taie brânza cuburi.
Se amestecă spanacul cu sosul de roșii, năutul, tofu și semințele de pin.
Se presară sare după gust.
- Cină – Salată de legume cu tofu
- ½ salată verde
- 1 pumn rucola
- 5 roșii cherry
- 1 castravete
- 6 măsline
- ½ avocado
- 50g tofu
- 1 lingură semințe de dovleac
- 1 linguriță ulei de măsline extra-virgin presat la rece
- 1 pumn crutoane de pâine prăjită integrală
Se spală legumele.
Se taie în bucății medii.
Se prăjește o felie de pâine.
Se amestecă toate legumele și se adaugă brânza feta, semințele de dovleac, uleiul de măsline și crutoanele.
- Desert – Rafaello de post
- 50g curmale
- 100g nucă de cocos răzălită
- 50g ulei de cocos
Se lasă curmalele într-un pahar cu apă 15 minute.
Se amestecă cu uleiul de cocos și nuca de cocos.
Se formează bile de mărime mijlocie.
Se lasă la rece.
Poftă bună!