Nutritie in afectiuni tiroidiene

Tocmai ai fost diagnosticat cu hipotiroidism, hipertiroidism, tiroidita autoimuna Hashimoto sau ai o alta afectiune tiroidiana. Alimentatia sanatoasa joaca un rol important in ameliorarea simptomelor precum oboseala accentuata, insomnia, constipatia, pielea uscata, cresterea brusca in greutate.

Eu te pot ajuta cu un meniu personalizat care sa includa alimente bogate in vitamina D3, zinc, seleniu, iod, esentiale pentru o buna functionare a tiroidei. Cateva dintre aceste alimentele care ajuta functionarea tiroidei includ sardinele, nucile Braziliene, carnea de vita, alga Kelp.

Exista si alimente care afecteaza negativ activitatea tiroidei si acestea includ soia si orice derivate din soia precum laptele vegetal de soia sau tofu, cruciferele crude precum varza, conopida și broccoli care ar trebui consumate sub forma gatita in supe, ciorbe, sotte-uri sau sub forma de muraturi.

Rezultatele studiilor cu privire la beneficiile excluderii glutenului din alimentatie sunt contradictorii si sfatul meu este sa iti cumperi o paine cu maia din faina einkorn sau spelta deoarece in cele mai multe cazuri o paine fara gluten din comert este mult mai daunatoare pentru sănătate datorită gradului de procesare și ingredientelor care lasa de dorit.

Includerea activitatii fizice te va ajuta de asemenea sa reusesti sa te simti mai bine si sa ajungi la o greutate optima.

Cativa pasi mici pe care ii poti face pentru a-ti transforma stilul de viata actual intr-unul sanatos sunt sa notezi tot ceea ce mananci timp de 5-7 zile pentru a constientiza probleme stilului alimentar actual si sa iti evaluezi calitatea somnului care iti afecteaza direct metabolismul. Incearca sa te trezesti la aceeasi ora dimineata si sa te duci la culcare mai devreme cu o ora decat o faci de obicei.

In urma programului de 12 saptamani in care lucrez cu pacientii mei rezultatele analizelor de sange se imbunatatesc, simptomele neplacute se reduc considerabil si de cele mai multe ori medicul specialist care ii supravegheaza reuseste sa le reduca doza de tratament.

Pentru mai multe detalii despre consultație accesați pagina CONSULTAȚIA DE NUTRIȚIE