Scriu acest articol din dorința de a clarifica diferența dintre nutriționist dietetician și pseudonutriționist, aducând informații care vă pot fi de real folos.

 

Nutriționist dietetician se referă la persoana care aplică știința nutriției pentru promovarea sănătății, prevenirea și controlul bolilor, instruiește personalul medical auxiliar, participă și coordonează programe de cercetare, supraveghere și analiză nutriționale.

 

Aceste activități rezultă în urma unui program structurat, riguros și aprofundat de studiu a nutriției, nutrienților, alimentației, fiziologiei și fiziopatologiei nutriționale în cadrul învățământului medical. Studiile au loc pe parcursul a 3 ani în cadrul unei Universități de Medicină și Farmacie și sunt uneori urmate de un masterat de 2 ani.

 

În medicina modernă, dieteticianul face parte din echipa medicală de îngrijire, alături de medici, asistenți medicali, farmaciști, psihologi și asistenți sociali, colaborând alături de aceștia în folosul pacientului.

 

Pe de altă parte, pseudonutriționiștii, care se autointitulează nutriționiști sau consultanți de nutriție au terminat un curs de 3 luni sau un curs online, în urma căruia nu au dobândit cunoștințele necesare practicării acestei meserii. Aceștia pot pune în pericol sănătatea pacientului, prezentând informații incomplete sau eronate. Mai mult, pot recomanda diferite pastile, siropuri și prafuri minune, care duc la o slăbire miraculoasă, dar a cărei efecte adverse pe termen lung nu se menționează sau se omit.

 

În final, consider că decizia pe care o veți lua va fi în folosul dumneavoastră și nu în detrimentul sănătății.

 

Alege corect! Alege un profesionist!

About the author : floreauwe

Leave A Comment