Prima ediție a Conferinței pentru mame a avut loc ieri, 30 noiembrie, la Cluj. Am avut ocazia să particip la eveniment și o să vă povestesc în rândurile ce urmează lucrurile interesante care s-au discutat.

 

Dacă vei fi în curând mămică sau te gândești să ai un copil în viitorul apropiat citește în continuare. O temă de mare interes este nașterea naturală vs nașterea prin cezarină.

 

Doamna doctor Souzan Bani Al Marjeh a punctat foarte bine avantajele și dezavantajele fiecărei alegerei pe care o poate face mama, împreună cu medicul.

 

Ce înseamnă nașterea pe cale naturală pentru mamă? Nașterea pe cale naturală este un proces natural, sănătos, precedat de un travaliu de 9-14 ore, sângerările sunt în cantitate redusă, iar recuperarea se face rapid.

Ce înseamnă nașterea naturală pentru bebeluș? În urma nașterii pe cale naturală se declanșează secreția lactată la mamă, care îl poate pune pe micuț la sân direct după naștere. Mai mult, plămânii copilului sunt pregătiți și nu apar probleme respiratorii.

 

Ce înseamnă nașterea prin cezariană pentru mamă? Nașterea este nedureroasă și rapidă și  travaliul durează în jur de 25 de minute. Pe de altă parte, recuperarea este mai îndelungată, mămica stă în spital 5 zile, iar sângerările sunt în cantități mai mari.

Ce înseamnă nașterea prin cezariană pentru bebeluș? Alăptarea este întârziată până când mama se recuperează, iar copilul necesită asistența medicală pentru că plămânii lui sunt imaturi. Acesta va fi mai predispus la infecții dacă nu beneficiază de laptele mamei din primele zile.

 

În final, mama decide ce este mai bine pentru ea și bebeluș, dar și medicul are un cuvânt important în acest proces, în special în caz de complicații, sarcină gemelară sau alte probleme de sănătate.

Puteți urmări aici un video cu nașterea pe cale naturală.

 

Alege corect! Alege sănătatea!

 

Foto: Blind Gossip

About the author : floreauwe

Leave A Comment