8 din 10 femei se arată nemulțumite de imaginea lor din oglindă, iar mai mult de jumătate pot vedea o imagine distorsionată. Așa că, m-am hotărât să scriu dintr-o altă perspectivă. Citind câteva rânduri dintr-o revistă de fashion, am realizat că femeile au nenumărate motive care le împing să dea jos kilogramele în plus, dar niciunul dintre acestea nu este pentru a se simți bine în pielea lor.

Slăbim pentru că nu ne mai e bună rochia aceea roșie, pentru că o prietenă e într-o formă fizică mai bună, pentru că vrem să avem corpul vedetei de pe coperta unei reviste, pentru că partenerul ne face o remarcă negativă, pentru că nu arătăm bine în costumul de baie.

 

Atâta timp cât femeile vor începe o cură de slăbire pentru a da bine în ochii celorlalți, nu vor reuși să o ducă la bun sfârșit. Probabil vă întrebați de ce?

Motivația de a face ceva de “gura lumii” nu se compară cu motivația de a face ceva pentru noi înșine. Încă din copilărie putem observa acest lucru, când unul dintre părinți ne îndeamnă să citim o carte sau să facem un sport. Pentru a-i mulțumi, începem activitatea, dar o sfârșim mult prea repede, datorită lipsei de motivație interioară. Înainte de toate, ființele umane dau dovadă de latura egoistă, de a face ceva pentru binele propriu, iar apoi pentru binele celorlalți.

În concluzie, dacă vă doriți să pierdeți în greutate, e nevoie să o faceți doar pentru propria persoană, pentru a reuși. Nu uitați însă că frumusețea vine din interior și nu este direct proporțională cu greutatea corporală.

Vă las în continuare să urmăriți una dintre reclamele de la Dove, care are o strânsă legătură cu aceste rânduri…

About the author : floreauwe

Leave A Comment