Știai că?

 

Laptele mai este denumit sângele alb sau elixirul vieții copilului și sănătății adultului. Mai mult, este un aliment care conține toate principiile necesare organismului uman. Acesta reprezintă unul dintre principalele alimente ale omului, în toate etapele vieții, de la sugar la copil, adolescent, adult și vârstnic.

 

De ce este laptele un aliment valoros? Acesta conține toți aminoacizii esențiali, fiind o sursă importantă de proteine animale de înaltă calitate. Împreună cu derivatele lactate este cea mai bună sursă de calciu din dietă.

 

½ litru de lapte sau 4 felii de cașcaval asigură necesarul zilnic de calciu pentru un adult. Nu îi lipsesc nici vitamina D și vitamina A, cu rol în sănătatea oaselor. Fiind un aliment alcalin, prezintă importanță în dietoterapia anumitor boli, cum este diabetul zaharat.

 

Consumul zilnic de lapte și produse lactate crește rezistența organismului și previne apariția rahitismului la copii și a osteomalaciei la adulți.

 

Ce lactate să cumpăr? Lapte integral de la producătorii locali, iaurt natural fără adaos de lapte praf, brânzeturi proaspete, cașcavaluri maturate, unt 82% grăsime sau smântână 30% grăsime.

 

Dacă îți dorești o alimentația sănătoasă, include zilnic cel puțin 2 porții de lactate în meniul tău.

About the author : floreauwe

Leave A Comment