Știai că noi suntem 60% apă, așa că apa este parte esențială a vieții noastre? La o scădere de 2% apare senzația de sete, care este deseori confundată cu senzația de foame. La o scădere cu 5% apar dureri de cap și scade capacitatea de concentrare. La o scădere de 20% se instalează moartea. Totodata, îmbătrânirea celulară este strâns legată de scăderea procentului de apă din corp. În plus, copiii și vârstnici nu simt senzația de sete la fel de bine ca adulții, așa că problemele apar mai des la aceste categorii.

 

2l de apă = 8 pahare. Începe dimineața cu un pahar de apă și încheie ziua cu un pahar de apă. În restul zilei ia cu tine o sticlă de apă și bea înainte sau după masă la 30 de minute sau 1 oră. Evită să bei o cantitate mare de apă dintr-o dată pentru că stomacul nu o va putea absorbi și o va elimina. Cantitatea de absorbție a stomacului este de 1 litru pe oră.

 

Apa recomandată este apa de izvor. Dacă nu o poți procura, optează pentru apa plată, în schimbul apei minerale. pH-ul optim al corpului nostru este între 7,1 și 7,8, adică bazic. În acest fel pentru un corp sănătos și echilibrat trebuie să păstrăm pH-ul între limitele acestea. Apa de  izvor și apa plată au pH-ul peste 7, în timp ce apa minerală și apa de la robinet au pH-ul acid, în jur de 5.

 

Alimentele procesate au în general un pH acid, mediu prielnic pentru dezvoltarea anumitor  boli. Pentru a păstra un echilibru, include alimente proaspete și apă de izvor în meniul zilnic.

 

About the author : floreauwe

Leave A Comment