Cel mai important lucru pe care l-am învățat după călătoria mea la țară este că mâncarea cea mai sănătoasă este cea care provine din locurile din care te tragi. Observațiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că cele mai bune alimente pentru sănătate sunt cele care cresc și se găsesc în jurul locului de naștere sau de viețuire, la distanțe de cel mult câteva sute de kilometri. De asemenea, organismul nostru folosește cel mai bine alimentele în sezonul lor de apariție.

Nu degeaba nutriționiștii recomandă fructele și legumele de sezon. Astfel, cele mai bune caise sunt cele pe care le culegi direct din pom într-o zi toridă de vară. Le desfaci în două, sorbi zeama, și te bucuri de dulceața lor sub cerul senin ce acoperă livada.

Nimic în lume nu se compară cu gustul fructelor mâncate direct din sursa lor. Mare mi-a fost mirarea să constat că aceleași caise nu mai aveau același gust doar la câteva ore. Termenul lor de valabilitate e mai scurt de o zi.

Alimentele care sunt aduse de la mii de kilimetri depărtare presupun diferite tratamente de conservare, care le scad valoarea nutrițională. În plus, timpul de depozitare și apoi modul de preparare fac ca un anumit aliment să aibă un conținut foarte mic de vitamine și minerale în momentul consumului.

Ceea ca vă sfătuiesc este să alegeți produse de sezon, de la producătorii locali. Astfel, veți consuma alimente cu un conținut mai ridicat de vitamine și minerale și veți contribui la economia locală.

Lăsați deoparte alimentele minune aduse de peste hotare! Străbunii noștri nu au crescut cu banane, nici cu goji, ori cu ulei rafinat sau sirop de porumb.

Au crescut cu pită cu slănina și ceapa din grădină!

Alege corect! Alege sănătatea!

Programează-te acum la o consultație de nutriție!

Bibliografie: Părinți altfel – Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi

About the author : floreauwe

Leave A Comment