În cadrul Conferinței pentru mame de la Cluj s-a discutat și despre alăptare. Doctor Teodora Cătinaș ne-a pus la curent cu ultimele statistici din România.

 

Am rămas surprinsă să aflu că, deși femeile din România beneficiază de cel mai lung concediu de maternitate, doar 12,8% dintre ele își alăptează copilul. Acest lucru se datorează pe de o parte lipsei de informații, iar pe de altă parte accesului restrâns la specialiști pe probleme de alăptare.

 

Alăptarea este un proces natural și instinctual, în special după o naștere pe cale naturală. Producerea laptelui începe cu mult timp înainte de venirea pe lume a micuțului. Cu toate acestea, multe dintre mame se confruntă cu problema de a nu avea lapte pentru o perioadă de timp.

 

După nenumărate încercări nereușite de a alăpta, proaspăta mamă ajunge să creadă că nu are lapte și se oprește din a căuta soluții și trece pe lapte praf. Această decizie este în detrimentul copilului, care va fi lipsit de substanțele unice din laptele de mamă.

 

Știai că? 95-97% dintre femei au lapte suficient pentru a-și alăpta copilul. Însă, încrederea în mitul “nu am lapte” le face să se descurajeze pe parcurs, deoarece repetarea acestui gând în mod constant, duce inevitabil la acest lucru.

 

Dar ce este mai important decât laptele de mamă? Dragostea de mamă!

 

Pe lângă grija unei alimentații sănătoase a bebelușului tău, oferă-i iubire necondiționată și vei avea un copil sănătos fizic și emoțional.

 

Caută un consultant în alăptare în orașul tău!

 

Poți urmări aici un video despre alăptare.

 

Alege corect! Alege sănătatea!

 

Foto: Medela breastfeeding us

About the author : floreauwe

Leave A Comment