1. Te ajută să slăbești

Au puține calorii, dar sunt bogate în fibre și astfel te ajută să îți menții greutatea sau să slăbești. Bineînțeles că nu mă refer la legumele prăjite sau la salatele cu maioneză. Majoritatea legumelor gătite la abur, fierte sau crude au în jur de 50 kcal / 100g sau chiar mai puțin. Dacă este să comparăm legumele cu alunele sau semințele, acestea din urmă pot ajunge la 750 kcal / 100g, iar fructele deshidratate la 400 kcal / 100g. Așa că data viitoare alege niște felii de morcov la gustare în locul bolului de alune sau a stafide. 

 

2. Te ajută să ai pielea frumoasă

Datorită conținutului bogat în apă și fitonutrienți, te ajută să îți menții pielea hidratată, catifelată, să întârzii apariția ridurilor și să scapi de celulită. Probabil ai remarcat că persoanele care mănâncă legume zilnic arată mai bine. Aceasta se datorează efectului anti-aging!

 

3. Te ajută să scapi de constipație

Constipația este o problemă neplăcută, care duce la apariția crampelor și a balonării. Fiind bogate în fibre și apă, te ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. Mai mult, prebioticele din compoziția lor facilitează refacerea florei bacteriene benefice din intestin. Nu uita de murături.

 

4. Cresc performanța sportivă

Acest lucru este demonstrat în special de studiile realizate pe sucul de sfeclă. Sportivii care au băut suc de sfeclă înaintea compeției au reușit să își îmbunătățească performanța, datorită compoziției bogate în nitrați care formează oxid nitric. 

 

5.  Scad riscul de apariție a anumitor boli 

Consumul regulat de legume ajută la prevenția apariției bolilor cardiovasculare și a diabetului zaharat tip 2. De asemenea, contribuie la scăderea LDL-colesterolului (fracțiunea nesănătoasă). 

 

6. Îți colorează farfuria

Comandă cutia cu legume Colina Farms și include-le în meniul tău zilnic. Asigură-te că ½ din farfuria ta este reprezentată de legume pentru un stil de viață sănătos. 

 

Bibliografie

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=dailytip&dbid=127

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/05/02/benefits-eating-vegetables.aspx

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5295087/

http://www.who.int/elena/bbc/fruit_vegetables_ncds/en/